Vanaf 2022 enkel nog nieuwe EPC's geldig bij verkoop

Vanaf 1 januari 2022 komen bij de verkoop van een woning of appartement enkel nog EPC’s in aanmerking die zijn opgemaakt vanaf 1 januari 2019.

Vanaf 2022 enkel nog nieuwe EPC's geldig bij verkoop

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is een belangrijk attest dat verplicht is bij zowel de verkoop als de verhuur van een woning. Sinds 2019 steken de EPC's is een nieuw jasje. Op deze recente certificaten wordt de energiezuinigheid weergegeven met een label, dit gaat van een donkergroene A+ tot een rode letter F. In het EPC staan ook aanbevelingen over hoe de wooneenheid nog energiezuiniger gemaakt kan worden.

Tot op heden mogen zowel nog de oude als de nieuwe EPC’s worden gebruikt maar daar komt vanaf januari 2022 verandering in. Vanaf dan mogen enkel nog de recente EPC’s gebruikt worden, ook al beschik je nog over een oud EPC dat nog geldig is. Voor verhuur van een woning mogen de oude attesten wel nog steeds gebruikt worden.

Bij Immo Haven zorgen voor we voor een volledig en up-to-date dossier. We zorgen dat zowel het EPC als alle andere verplichte attesten aanwezig zijn bij de verkoop van een woning.

BRON: CIB Vlaanderen